Lækkerhed i køkkenet :-)

Burger med “kål-bolle”

FullSizeRender IMG_2232(1)Burger med god samvittighed
Okay, vi var måske knap så enige hjemme hos os omkring hvorvidt man kunne kalde det en burger eller ej. Det var også som om, at der var lide mere rift om burgerbollerne end mine fine lilla spidskålsblade, jeg forstår det ikke, se lige farven, wauvv 🙂 -så var der jo bare mere til mig!

Matti har tit spurgt til hjemmelavede burgere, da det ikke just er det vores menu stå på ret tit. Jeg synes jo ideen var god, bare ikke særlig sund. MEN så var det jo lige, at jeg kom i tanke om, at jeg bare kunne droppe bollen, selv lave en dressing, bruge kalkun bacon i stedet for almindelig bacon, og så var meningen altså, at jeg ville lave en avocadocreme, som jeg kunne smører med i stedet for ketchup – men det glemte jeg simpelthen, så kom altså til at tage en lille bitte smule ketchup -FY FY SKAMME!

Jeg lavede mini hakkebøffer til fyld, og lavede en masse, så der også var til frokost dagen efter og lidt til fryseren. Derudover lavede jeg også Pulled Pork, det er Matti nemlig ret vild, og kød er ikke lige frem det der er nemmest at få i ham, så derfor skulle han naturligvis have sit Pulled Pork.
Resultatet af mine lilla spidskålsburgere blev faktisk ret godt, altså nu jeg selv skal sige det – jeg var vild med de sprøde, kolde og knasende blade, de fungerede perfekt!

>> OPSKRIFT

”Kål-boller”:
Jeg brugte lilla spidskål, som jeg blot skyllede af inden. Man kan også bruge almindelig spidskål. Bladene på denne kåltype er gode sprøde, og det er ret lækkert synes jeg.

”Dressing”:
Blend et lille løg og tilsæt revet hvidløg, lidt citron saft og Skyr. Smag til med diverse krydderier, jeg brugte nogle forskellige af mine salt og peberblandinger fra Nicolas Vahe.

Avocado creme:
Ja, det var så den jeg glemte 🙂
Blend ½ løg sammen med 1 avocado. Tilsæt lidt salt, peber og citronsaft -evt. også lidt presset hvidlæg og lidt skyr.

Fyld:
Mini oksehakkebøffer (3-6%) agurker, kalkunbacon, revet gulerod og rød peber
Til den øvrige del af familien, var der også Pulled Pork, burger dressing, ketchup, hvidløgs aioli og store fiber boller.

Affiliate link
______________________________________________________________

TIDLIGERE INDLÆG:
Rabatkode på chokolade
// DIY Madpakkeposer // Når børn hjælper børn
Følg med på:

Facebook // Instagram // Bloglovin

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lækkerhed i køkkenet :-)