Er det dig i avisen mor?

Rødbede – så sund og god er den

Juice_rodbedeSæsonen er gået ind for rodfrugter –  de grove rødder og knolde er fyldt med mættende kostfibre og sunde vitaminer og mineraler, perfekt til den kolde og mørke tid.
Rødbeder er f.eks. sprængfyldt med jern, kalium, Vitamin B og C – dit immunforsvar elske det! Derudover kan rødbeder også være med til at sænk dit blodtryk.

Jeg har været så heldig at få dejlig friske rødbeder fra min moster og onkels mark, så vi har nok til at lave en masse spændende drikke og spise med disse røde banditter.
Frisk juice med rødbede, smager lækkert og er super sundt. Matti elsker den friske og sunde juice, så jeg vil prøve at tage mig sammen om morgenen (nogel dage) og lave en stor omgang, så der er nok til han også kan få det med i skole.

HER finder du nogle gode opskrifter med rødbede

RØDBEDE JUICE

4 – 5 rødbeder
4 gulerødder
2 appelsiner
1 – 2 æbler
3 cm frisk ingefær (kan undlades hvis man ikke bryder sig om det)
Broccoli stav (hvis du har)

RODFRUGTEFRITTER
Vi laver også tit rodfrugtefritter i ovnen, hvor jeg blander bl.a. rødbeder, gulerødder, søde kartofler og pastinakker – skærer dem i stave og vender dem i lidt olivenolie, drysser dem med salt og giver den ca. 30-40 min i ovnen ved 175 grader.

RØDBEDESUPPE
Vi er ret vilde med tykke og fyldige supper her i efteråret. Vi plejer tit at lave broccolisuppe (se opskrift her)  og gulegodssuppe (se opskrift her)  Men i år skal vi helt sikkert også have denne suppe en del.
1 ½ kg, rødbeder
250 g kartofler
3 spsk rapsolie
2 stk løg
2 fed hvidløg
½ l fond, boullion eller vand
1 stk laurbærblad
2 stk citroner, ikke overfladebehandlet
Salt , peber

RODFRUGTECHIPS
Lækre sunde chips, er noget af det jeg skal prøve at lave i dette efterår.
man vælger selv hvilke rodfrugter man vil bruge, men jeg vil bruge rødbeder, gulerødder, pastinakker og søde kartofler.
Skær meget tynde skiver af dine rodfrugter. Når alle rodfrugterne er skåret, så hælder du dem ned i en frysepose, tilsæt derefter olien og krydderierne og ryst posten godt, så dine chips bliver godt dækket.
Fordel derefter rodfrugtchipsene på to bageplader med bagepapir og giv dem 10-15 minutter i ovnen. De skal gerne begynde at krølle.

____________________________________________________________

SE TIDLIGERE INDLÆG
Squash pasta / Gratis plakat / Efterårsferie – husk at slappe af / Sunde chokoladeboller

FØLG MED PÅ
Facebook / Instagram / Bloglovin

____________________________________________________________

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Er det dig i avisen mor?