Grovboller uden mel
Så fik jeg bagt mig endnu en portion boller uden mel
– det der hvide mel, det er min mave virkelig ikke fan af.
Mange mennesker har problemer med mel, og har en mening om det – jeg vil ikke (i dag i hvert fald) gøre mig til dommer over melet. Men jeg ved bare, at grundet min Morbus Crohn (tarm sygdom) kan mine tarme ikke for godt tåle det, derfor prøver jeg så vidt muligt, at holde mig fra det, selvom det er pænt svært når man bevæger sig ud fra huset.
Disse boller er ikke uskyldigheden selv – men de hjælper mig godt i de situationer, hvor der serveres almindelig brød.
De smager faktisk godt selvom der ikke er mel i – kæresten spiser dem også, selv om han ikke har problemer med maven når han får mel produkter.
De er gode at fryse, så man kan med fordel lave en stor portion af gangen… MEN lige når de kommer lune og sprøde ud af ovnen, så er de altså lidt ekstra lækre!
Opskrift – ca. 16. stk.
12 spk. Havreklid
5 spk. Hvedeklid
2 spk. HUSK
VALGFRI =ca. 60-100g kerner efter eget valg (Jeg brugte 5-korns blanding)
3 æg
3 store tsk. Bagepulver
1 tsk. Salt
1. tsk. Sødemiddel
450g Skyr eller Fromage Frais
Bages ved 180g i 20-30 min
Ingen kommentarer endnu