@INSTAGRAM - give away

Efterårsferie – HUSK også at Slappe af og nyde hinanden.

FullSizeRender(1)Uge hedder 42 hvilket også vil sige efterårsferie, i hvert fald for mange børnefamilier.
Aktiviteter er der nok af, og det kan være svært at vælge hvilke man skal nå denne gang.

Biograf:
Hver år har nye familiefilm og tegnefilm præmiere lige op til efterårsferien, så familien kan hygge sammen i mørket, og fylde popcorn indenbords – for popcorn dét hører altså til. De fleste familiefilm har ingen aldersbegrænsning, så der kan både de små og de gamle komme med.

Svømmehal:
Er også en god aktivitet, de fleste børn elsker det, og her kan bedsteforældre også være med og boltre sig.

Legeland:
De fleste større byer byder på et indendørs legelang, hvor der rigtig kan blive brændt krudt af. Der er ofte aktiviteter for både større og mindre børn – også til legesyge voksne, jeg synes det er sjovt, og forbrænder ofte selv en del kcal på sådan et aktivt besøg.

Forlystelsesparker:
Mange forlystelsesparker som f.eks. Legoland er pyntet så flot om her i efterårsferien. Det er Halloween som har taget over, og hele parken er fyldt med uhyggelige hyggelige pynt som tusinde vis af græskar, små søde spøgelser og hekse. Det er helt klart et besøg værd, bare husk at tage varmt tøj på.

Skovtur:
Den danske efterårsskov er så flot og et dejligt og roligt sted at gå en tur med børnene. De flotte blade, som er ved at skifte i efterårstøjet, roen og så er det også kastanjetid. Det er nu man kan samle de flotte gyldne kastanjer, som kan bruges til at lave kastanjedyr hjemme i varmen mens i nyder en kop varm kakao. I kan også salme flotte blade og klistre dem på papplancher derhjemme.

Bagetid:
Det er nu også oplagt at bage en god portion boller og evt. en kage, som man kan smovse i sig inde i varmen, og hygge med levende lys, mens man kan kigge ud på kulden.
Det er altid hyggeligt at kombinere lidt kreativ aktivitet med en gang lune boller.
Krea: Kastanjedyr, Perleplader, Efterårsdekorationer med blade og grene fra skoven, Græskar lygter.
Et godt familie spil er nu også altid en hitter hos os.

Legeplader:
De fleste byer har mange gode legepladser, men vi har en tendens til altid at benytte os af de sammen – benyt tiden og ta på opdagelse på de andre legepladser rundt omkring i jeres by.

– MEGET MERE … der er uendelig mange aktiviteter vi kan lave i efterårsferien, og de fleste biblioteker, har også et stort og fint udvalg til forskellige aldersgrupper.
IMG_6875
IMG_7120
Husk at slappe af
Det er dog også min klare overbevisning, at det er vigtig, at man lige husker på, at vores kære børn faktisk har en hård hverdag med mange børn, masser af leg og larm, derfor har de fleste børn også brug for, at der laves ”ingen ting” – altså at de/i får tid til at slappe af uden forkromede planer og et tæt pakket program. Jeg tror på, at der skal lidt ro i hovederne på de små – dage hvor man ikke engang behøver få tøj på, dage hvor tiden står stille og man bare er familie og har tid!
FullSizeRender(2)
Når det så er sagt, at skal jeg heller ikke være hellig, for jeg har til tider en tendens til, at planlægge alt for meget. Jeg er meget opmærksom på, at jeg skal passe på med ikke at fylde for mange gæster, aftensmadbesøg, venne-besøg eller aktiviteter på programmet. De perioder hvor vores program er tæt pakket, kan jeg sagtens mærke det på Matti, han er pylleret, ikke så glad og lunten er bare generelt meget kortere. Det sender jo sine tydelige signaler om, at der sker for meget!

Når jeg så om lidt kommer med vores ”efterårsferieprogram” vil nogen nok ikke synes, at den stemmer overens med min holdning til at der også skal være ro og afslapning… Måske ikke, men nu mener jeg jo heller ikke, at man skal sidde i en hel uge iklædt nattøj og bare kigge på hinanden.
Det skal så også siges, at lørdag og det meste af søndag stod på TOTAL afslapning og hygge hjemme hos os.
Lørdag fik Matti slet ikke tøj på, han hyggede i nattøj hele dagen og aftenen, meget praktisk da han skulle i seng mente han 🙂 Dagen gik med sofahygge, film, tv, snak, leg på værelset og spise = kvalitetstid!
Søndag fik vi kun tøj på fordi vi skulle til fødselsdag om eftermiddagen.
IMG_8742

Vores efterårsferie…
Mandag er det kun Matti som har ferie, dagen skal tilbringes med mormor. De er faktisk ret gode til at slappe af og køre helt ned i gear sammen. De skal dog ikke kun sidde hjemme i sofaen og trille tommelfingre, formiddagen stod nemlig på et “sundt og nærende” morgen/formiddagsmåltid på MC Donalds. Efterfulgt af en tur i det lokale indkøbscenter, som traditionen tro byder på eftermiddagsaktivitet/en slags skattejagt med små gaver og hvor man kan lave sin egen bamse i ”bamsefabrikken” – rigtig hyggeligt.
Tirsdag og onsdag står den på hygge med stort H. Vi har købt et græskar, som vi måske vil skære ud, hvis vi føler for det.
Vi har snakket om at tage på skattejagt i skoven, en super aktivitet som Viborg Bibliotek står for, og når vi er i skoven, så vil vi samle kastanjer, hvis vi finder nogle – så kan vi hygge videre med skoven derhjemme i varmen.
Biografen har også være på tale, og det har en lille fisketur endda også, men intet er fastlagt, så vi tager det som det kommer og gør hvad vi føler for – stresse gider vi i hver fald ikke.
Torsdag – lørdag er der derimod aktivitet på programmet, for der skal vi til Lalandia i Billund, vores første gang, Matti glæder sig så meget, at han nærmes ikke kan være i sin egen lille krop. Det var vores fødselsdagsgave til “far”  – og vi har inviteret farmor og farfar til at komme fra fredag – lørdag.
Søndag skal sønnen have sin debut på et fodboldstadion, han skal nemlig ind og se en superligakamp, og det glæder han sig til.

BUM BUM – det var så den ferie – jeg er ret sikker på den bliver rigtig god, og der bliver en god blanding af afslapning og aktivitet – bedst af alt er, at vi er sammen og hygger os!

Håber i ALLE får en dejlig uge, hvad end den står på ferie eller arbejde.
Husk at nyde hinanden og tage jer tid til at lave ingen ting engang imellem
________________________________________________________

SE TIDLIGERE INDLÆG:
Boller med FiberHusk / Lækker banankage / Pizzahorn, de nemme

FØLG MED PÅ:
Facebook / Instagram / Bloglovin
______________________________________________________________

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

@INSTAGRAM - give away