Smart madkasse til skolestart

Boller med FiberHUSK

FullSizeRender(2)Man skulle tro jeg var den store bagekone, men det er jeg faktisk ikke…
Ikke desto mindre, har jeg igen forsøgt mig med nogle små ”madpakke-boller” godt med fiber, som Matti kan få med i skole. (jep, vores fryser er snart overfyldt)
Selvom disse er lyse og ser ”syndige” ud, så er de faktisk rig på de gode kostfibre, som både er gode for maven og mætter godt. Jeg har nemlig bagt dem med Fiber HUSK.

FiberHUSK_BylouisevorreJeg fandt opskriften på deres hjemmeside, men som jeg jo ALTID gør, lavede jeg lidt om på den. Resultatet blev nogle dejlig lyse og luftige boller.
Jeg valgte at komme  mørk chokolade i halvdelen – slet ikke et dårligt valg 🙂

Det skal du bruge: (Giver ca. 20 boller)
350 g mælk
20 g FiberHUSK
50 g gær
50 g Havregryn
40 g mørk chokolade /groft hakket
10 g sukker (Jeg brugte ISIS Perfect strø)
18 g rapsolie
1 æg
150 g grahamsmel
175 g hvedemel

Sådan gør du:
♦ Mælken lunes og gær røres ud. Tilsæt derefter FiberHUSK og rør godt med piskeris – lad det stå 5 min.
♦ Havregryn tilsættes – lad det stå 5 min. igen.
♦ De øvrige ingredienser tilsættes (dog ikke chokoladen)
♦ Ælt dejen godt igennem.

HVIS DU VIL HAVE CHOKOLADE I HALVDELEN:
Del da dejlen i 2 og fordel den grofthakkede chokolade i den ene klump.

♦ Dæk dejen til og lad den hæve ½ time.
♦ Form dine boller og kom dem på bageplade og dæk dem til – lad dem hæve ca. 15 min.
♦ Pensel med æg
♦ Bag dem i oven ved 200 grader i ca. 15-20 min

Kan nemt fryses…

1 kommentar

  • Nancy

    Hejsa. Jeg har idag prøvet at bage boller e, og jeg syntes godt nok dejen er meget klistret. Skal den være sådan?

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Smart madkasse til skolestart