SLUT med rod i tasken

Feriebilleder på Facebook – dækker indboforsikringen?

IMG_9536JA, det gør den!
Jeg ringede til mit eget forsikringsselvskab for at få klarhed over alle de skriverier der på det sidste har været på de sociale medier.
Det handler om, hvorvidt indboforsikringen dækker hvis man poster feriebilleder, netop på de sociale medier f.eks. Facebook og Instagram.

Svaret fra mit forsikringsselskab var:
”Ja, så længe din bolig er forsvarlig lukket ned/låst af og du ikke har lagt en ekstra nøgle under måtten og skrevet det på de sociale medier, så er det indbrud – og det dækkes hvis du har en indboforsikring”

– Han tilføjede dog, at de da vil råde til at man ikke poster billeder, for selvom forsikringen dækker, så er det altså ikke rart at komme hjem til et gennemrodet hus.

FullSizeRender
Der er ret mange personer, som mener at vide, at du ikke kan få dækket dit indbo i Danmark, hvis du har postet et billede af dig selv på en lækker strand, eller med en paraplydrink i hånden ved pool kanten på Mallorca.

Jeg forstår den umiddelbare tanke om, at man på den måde har ”fortalt” en potentiel indbrudstyv, at man ikke er hjemme. MEN det er altså ikke det samme som at sige det er OKAY at lave indbrud – for det ER ulovligt uanset hvordan man gradbøjer det.

Hvis et billede er en åben invitation til en tyv, så er det vel også en invitation når du sender et gammeldags postkort, når postkassen ikke er tømt, når der aldrig tændes lys i huset, når der ikke er biler i indkørslen eller når der i øvrigt ikke er personer i ejendommen…
Hvis du har dine forsikringer i orden, så dækker en indboforsikring også – min gør i hvert fald!

Hvis du er i tvivl eller bekymret, så lad være med at poste feriebilleder mens du er væk, vent til du er hjemme igen, eller ring og spørg dit forsikringsselskab.

GOD FERIE til jer alle!
Kram og sommer hilsner herfra
– i får et sommerbillede eller 2 fra Tenerife 🙂

→ Du kan også læse mere om emnet her

 

Se tidligere indlæg:
Slut med rod i tasken // Self tan, jeg tester // UV-badetøj // Børn i flyet // DIY armbånd

FØLG MED PÅ:
Bloglovin

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SLUT med rod i tasken