Lækre sunde pandekager

Mine 5:2 “fif”

IMG_4059
Som jeg har omtalt før, så benytter jeg mig af 5:2 – hvilket i sin (forkortet) enkelthed går ud på, at jeg faster 2 gange om ugen. Faste er dog ikke helt korrekt, for man må indtage 500 kcal på fastedage.

Der er flere varianter af 5:2 og nogle faster 24 timer på 500 kcal, andre 36 timer på 500 kcal – sidstnævnte benytter jeg.

Her er en lille oversigt over mine 5:2 “fif”:


KOLD VAND TIL MORGENMAD

Jeg springer morgenmaden over, men starter dagen med et stort glas kold vand med citron saft.
Husk at drikke godt med vand i løbet af hele dagen.

DANSKVAND MED CITRUS
Giver en god mæthedsfornemmelse og så er det rart at der er lidt smag frem for kun vand.

VARME DRIKKE
Varme drikke giver en anden mæthedsfornemmelse end kold vand. Derfor synes jeg det er godt at drikke både kaffe, te og kogt vand på fastedage.

AGURK:
En super nem, frisk og kcal fattig snack – der er kun 14 kcal pr. 100g, så der kan spises meget på den konto.

INGEN NØDER OG MANDLER
På fastedage spiser jeg ikke nøder og mandler da der er mange kcal i – der er ca. 530 kcal pr. 100g i mandler. Jeg ved godt de er sunde og indeholder det gode fedt, derfor spiser jeg dem de dage jeg IKKE faster.

SKYR FREM FOR YOGHURT
Der er næsten den samme mængde kcal i skyr og yoghurt, men proteinindholdet er større i Skyr, derfor har det også en meget bedre mæthedsfornemmelse og mætter også i længere tid.

BLOMKÅLSRIS FREM FOR RIS
I blomkål er der ca. 25 kcal pr. 100g hvorimod der er ca. 350 kcal pr. 100g i ris. Derfor er det super at udskifte ris med ”Blomkålsris” på fastedage.
(Blomkålsris = revet rå blomkål svitset på panden i 10 min. med LIDT olie, salt og peber)

BØNNER FREM FOR PASTA
Bønner indeholder ca. 25 kcal pr. 100g – hvorimod at pasta indeholder ca. 330kcal pr. 100g. Derfor kan du indtage en noget større mængde bønner for samme kcal mængde og  holde du dig mæt i længere tid.
Jeg laver ”Bønnefritter” i ovnen og bruger dem ellers som erstatning af pasta – de smager super med ”pastasovs” på.
(Bønnefritter: fordel bønner på en bradepande – kom evt. LIDT olie på og drys med salt eller andre krydderier.  Kom dem i ovnen ved 200g i ca. 20-30 min.)

TUN FREM FOR MAKRAL
Tun i vand (dåse) indeholder ca. 115 kcal pr. 100g hvorimod en makrel i tomat (dåse) indeholder ca. 200 kcal. Derfor undlader jeg makrel på mine fastedage, men spiser det gerne når jeg IKKE har fastedag.

BØRST TÆNDER
Ja, jeg ved godt, at man skal gøre det 2 gange om dagen, og det gør jeg også – MEN det kan faktisk afhjælpe sukkertrangen lidt hvis du er ved at gå helt kold hen på aftenen og bare MÅ have noget.

Pøj Pøj til jer derude – det er ikke så svært når i først er kommet i gang. HUSK det er KUN 2 dage og de øvrige 5 dage må i jo spise normal kost (altså med omtanke)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lækre sunde pandekager